I denne uge er vores dygtige kollegaer Kjeld og Kurt startet på montagen af CLIMATIC’s adkomstudstyr på det nye supersygehus nær Herning, DNV-Gødstrup.

Løsningen kommer til at give sikker adgang til at rengøre og vedligeholde facaderne og består af en monorail skinne monteret foroven på facaden og med en selv-hejsende gondol. Gondolen – også kaldet en arbejdskurv – er beregnet til 2 personer, er cirka 2 meter bred og kan lastes med op til 240 kg. Arkitekturen på DNV-Gødstrup er spændende med forskudte planer og indergårde, som ellers ville være besværlige at komme til, hvis ikke CLIMATIC’s løsning var blevet valgt.

De 2 nyudviklede XSClimber spil, som hæver og sænker gondolen, har hver især en WLL (eng.: Work Load Limit) på 500 kg. Spillene er særligt lyddæmpede og er desuden udstyret med en sikkerhedsmekanisme, som blokerer, hvis systemet er overbelastet. XSClimber spillene er designet og testet i overensstemmelse med EN1808:2015 og er således fremstillet af materialer af særlig høj kvalitet og holdbarhed. De har støv- og vandtætte kabinetter samt ventilerings-sprækker for at maksimere levetiden.

Endelig er XSClimber spillene udviklet til at sikre minimum nedetid, idet adgang til de indre dele uhindret kan tilgås ved at løsne 4 bolte. Der er således kun ét enkelt let-at-udskifte Printed Circuit Board (PCB), som indeholder alle elektriske komponenter. Dette gør det årlige lovpligtige eftersyn meget hurtigere.

Eksempel fra en bygning i Holland på en monorail skinne og den selv-hejsende gondol, som bliver monteret på DNV-Gødstrup.