Monorail med facade gondol

Er 1- eller 2-mands hejsegondoler fx vinduespudsergondoler, som er forsynet med hejsespil og øvrige komponenter “ombord”. Gondolen hænger i wirer, som kører på en monorail / skinne monteret øverst på bygningen. Selve gondolens til- og frakobling fra wirerne foretages fra grundniveau, ligesom denne opbevares forneden i bygningen. Modsat Pudsegondoler og arbejdskurve, som manøvreres via tagmaskinens hejseudstyr, og som derfor opbevares på taget.

LIGE NU: Supersygehuset DNV-GØDSTRUP får monteret adkomst udstyr fra CLIMATIC A/S

Ovenfor: Den selvhejsende 2-mands gondol har en SWL på 240kg. Løsningen inkluderer wirespil på selve gondolen samt elmotoriserede trolleys på selve monorailen. Brugeren kan dermed køre gondolen alle steder hen på facaden – fra bund til top og fra den ene side til den anden. Uanset adgangsforholdene på terrænniveau, hvilket er den store fordel i forhold til brug af traditionel lift nedefra og op.

Ovenfor: Monorail skinnen kan integreres i facaden (se øverst v. murkronen), så den er mest mulig diskret. Wirene kan opbevares i skab på væggen, når gondolen ikke er i brug.