Naturlig Ventilation Vinduesautomatik

WindowMaster tilbyder forskellige automatiske styringssystemer til naturlig ventilation.

Den enkle version er manuel betjent ventilation, hvor man via en central og et komforttryk eller en fjernbetjening kan åbne og lukke vinduet.

Det næste trin er hvor man erstatter den manuelle betjening med et automatiske styresystem. Den automatiske styring sker gennem en central som registrerer signalerne fra forskellige følere i rummet såvel som følere monteret udenfor bygningen. Signalerne fra følerne giver en indikation om, hvorvidt centralen skal åbne eller lukke vinduerne.

Det mest enkle naturlig ventilations automatisk er at koble en termostat til en central. Termostaten registrerer den indvendige temperatur og åbner vinduet hvis indetemperaturen overstiger den valgte temperatur, eller lukker vinduet hvis temperaturen falder under den valgte rum temperatur.

System kan så udbygges med andre rumfølere. Som eksempel kan nævnes CO2- og fugtighedsmålere. Derudover kan der tilkobles regn og vind sensor som monteres udenfor bygningen og som gør at vinduet vil lukke når det regner eller der opstår kraftig blæst.

Som det fremgår eksisterer der forskellige kombinationsmuligheder for automatiske løsninger for naturlig ventilation, og det kan altid betale sig at kontakte Climatic. Vi hjælper gerne med valg af løsninger til din specifikke ventilations opgave.