Climatic A/S vil være den førende leverandør af løsninger til vedligeholdelse af facader i Danmark.

Vi er derfor rigtig stolte over at have modtaget betydelig EU-tilskud over de næste 2 år til udvikling af en robotløsning til rengøring af facader på højhuse over 100 meters højde. Der bygges i disse år flere og flere højhuse i Danmark, og flere af disse er over 100 meter høje.

Robotten udvikles i et konsortium bestående af den hollandske virksomhed KITE Robotics BV og University of Twente. KITE er et hollandsk start-up, som allerede har udviklet en første generations løsning til facader på bygninger op til 100 meters højde. Se video nedenfor. University of Twente er det anderkendte tekniske universitet i Utrecht i Holland, hvor mange iværksættervirksomheder er udsprunget fra, mest prominent af alle nok virksomheden booking.com.

Climatic’s rolle i arbejdet bliver at veksle dyb kendskab til ankerpunkter til brugbar viden og løsning af robottens ophæng på facaden.

Facaderobotten vurderes at blive et effektivt supplement til Climatic’s øvrige program af løsninger indenfor facadevedligeholdelse fx facadegondoler. Facaderobotten har nogle klare fordele i forhold til en traditionel facadegondol:

i) Sikkert arbejdsmiljø: Intet behov for personer i en gondol.
ii) Højere hastighed: Kan rengøre facaden hurtigere.
iii) Bedre økonomi: Lavere udgifter til driften.
iv) Øget diskretion: Ingen forstyrrende blikke ind gennem vinduerne.

KITE Robotics har som nævnt allerede udviklet første generation af robotter til rengøring af facader. Se denne første generations løsning præsenteret her: