Naturlig Ventilation

Frisk luft i bygninger er vigtigere end nogensinde før. Naturlig ventilation anvender de naturlige termiske luftstrømme i bygningen til at udskifte luften og ændre indeklima. Med WindowMaster Climatic’s avancerede styresystem vil det være muligt at kontrollere luftudskift gennem vinduerne. Dermed opnår man en særdeles energivenlig måde at ventilere på, hvilket kommer både miljøet og driftsøkonomien af bygningen til gode.


Se et udvalg af vores mange vinduesmotorer her.
Eller ring til os på 5657 9600 og få rådgivning om, hvilken vinduesmotor du skal bruge til din opgave.

Climatic kan desuden tilbyde en helt unik mekanisk vinduesopluk løsning til moderne kontor- og institutionsbyggeri. Vi kalder det Rækkeopluk (se foto)

Rækkeopluk er et simpelt og æstetisk vinduesopluk system, som stammer fra erhvervsgartnerier. Det består kort fortalt af et antal aluminium tandstænger, som via en lang drivaksel forbundet til en stærk gearmotor for enden åbner og lukker alle vinduer samtidig.

Rækkeopluk – unik æstetisk løsning

Automatisk styring

Climatic’s avancerede styresystem anvender vinduesautomatik til at styre luftstrømmene i bygningen og der måles på forskellige ude og indeklima parameter så som data fra en vejrstation kombineret med temperatur, fugtighed og CO2 indholdet i rummet. Hvis det er nødvendigt kan naturlig ventilation kombineres med mekanisk ventilation og danne hybridventilation. Eller man kan anvende mekanisk solafskærmning for at reducere solens opvarmning af rummet. 

Da systemet er automatisk sker justeringen døgnet rundt og systemet kan anvendes til natkøling i sommerperioden.

Naturlig ventilation kan ligeledes indgå som en del af automatisk brandventilation (ABV-anlæg) og i forbindelse med røgudluftningssystemer.

Der eksistere forskellige kombinationsmuligheder, og systemet kan anvendes ved nybyggeri og renovering. Det kan altid betale sig at kontakte Climatic. Vi hjælper gerne med valg af løsninger til din specifikke ventilations opgave.